På svenska In English 

Fötter och fotvård

Här hittar du det mesta inom fotvård och fothälsa. Vare sig du letar efter hjälpmedel för Hallux Valgus, hälsporre eller hammartå, eller helt enkelt är ute efter att ge dina fötter lite extra omtanke i form av ett fotbad eller skönt fotserum så hittar du det mesta här. I menyn till vänster kan du välja bland fotvård och produkter för pedikyr, hjälpmedel vid fotbesvär eller sulor och inlägg. Välkommen att titta runt! 

Fotvårdsprodukter

Fotvårdsprodukter för alla behov

Vare sig du lider av liktornar, hammartå eller mortons neurom så har vi rätt typ av fotvårdsprodukter för just dig. Åldrande eller användning av illasittande skor kan vara anledningar till varför du har börjat att få problem med dina fötter. De vanligaste problemen vi stöter på är bland annat hallux valgus där stortån vridit sig inåt mot resterande tår vilket skapar en knöl på utsidan av foten, liktornar är även något som är mycket vanligt. Alla dessa problem som man kan ha med fötterna kan vara mycket smärtsamma och de brukar endast förvärras om man inte tar tag i att behandla dem. Genom rätt behandling kan tillståndet förbättras och smärtan lindras.

Om du lider av fotproblem bör du ägna en lite uppmärksamhet åt vilken typ av skor du väljer. Det är viktigt att skon har tillräckligt med utrymme för tårna så att de inte klämmer åt. Skon ska absolut inte vara för liten men bör heller inte vara för stor så att foten glider runt i skon i onödan. Det är bra att välja skor som är tillverkade i andningsbart material såsom läder eller tyg. Strumpor som andas bra är även det att föredra, där är bomull eller bambu bra alternativ.

Många av våra produkter mot snedställda tår (såsom hallux valgus, hammartå och skräddarknuta) är i tillverkade i mjukt silikon. Vid varje produkt finns en storlekstabell så du enkelt vet vilken storlek som passar dig. För att rengöra dessa produkter krävs det endast att du sköljer de med mild två i ljummet vatten, sedan är det klart.

Att välja rätt typ fotvårdsprodukt

Genom att klicka på sidfältet till vänster kan du bläddra bland olika produktkategorier. Ofta är diverse fotproblem kopplade till varandra vilket kan innebära att ett antal olika kategorier kan vara nödvändigt för dig. Exempelvis så om du lider av plattfot är det även vanligt att man har hammartå. Av denna anledning kan det vara bra om man innan köp varit i kontakt med en fotvårdsspecialist eller sjukgymnast som kan ge dig information om vilket typ av stöd du behöver.

Fina och friska fötter

Har du problem med inåtväxande tånaglar, nagelsvamp eller skavsår hittar du även hjälpmedel för det här. Vi har kvalitetsvarumärken såsom Compeed och Scholl som har ett stort utvecklat produktutbud för de flesta tillfällen. Här finner du även behandling för liktornar eller hälsprickor.

Här hittar du även det mesta du behöver för en lyxig pedikyr hemma. Vi har uppmjukande fotbad, fotfilar och vårdande fotkrämer och oljor. Vi har olika typer med olika intensiteter av våra produkter för att du ska kunna hitta de som passar just dig. Lider du exempelvis av väldigt torra fötter så har vi extra intensiva fotkrämer och har du mycket förhårdnader har vi speciella fotfilar för just detta. Har du däremot inget problem med just detta har vi mildare filar och krämer som hjälper dig att bibehålla dina mjuka och fina fötter.