På svenska In English 

404 - Sidan kunde inte hittas.

Sidan kunde inte hittas.

Försök istället på http://www.fotgrossisten.se/.

 
 
Nagelvård - Få snygga tånaglar | MedicOnline.se
På svenska In English 

Nagelvård

Här har vi samlat ett urval av produkter för att hålla dina naglar friska och fina. Här hittar du bland annat nagelklippare, bra nagelfilar eller nageloljor som stärker och ger näring till nageln. Du hittar även hjälpmedel för nageltrång eller nagelsvamp.

Nagelvårdsprodukter

5 tips på hur du klipper dina tånaglar

• Börja med att tvätta fötterna innan du börjar klippa. Dusch eller fotbad gör att naglarna blir mjukare och lättare att klippa. Mjuka naglar är även mindre benägna att flisas när du klipper dem. Vid behov kan du använda en nagelborste för att avlägsna smuts och fett under naglarna.

• Tånaglar klipps enklast med en speciell nagelklippare eller nagelsax. Nagelklippare är mer robusta och fungerar bättre för hårda och tjocka naglar. Varje familjemedlem bör ha sin egen nagelklippare och nagelsax för att minimera risken att infektera varandra med exempelvis nagelsvamp eller andra infektioner.

• Tånaglar ska klippas rakt och detta är viktigt då en böjd klippning kan leda till inåtväxande tånaglar och infektion i huden. Nagelns uppgift är att skydda spetsen på tån, så det är även viktigt att inte klippa ner naglarna för kort.

• När du är färdig med nagelklipparen kan du ta bort de håra kanterna med en nagelfil. Skarpa kanter på naglarna kan inte bara förstöra strumpor utan även skava mot de andra tårna. Vill du känna dig extra fin kan du även polera ytan på nageln som en del av en pedikyr.

• Har du problem med torra naglar och nagelband kan du använda en speciell nagelolja som ger intensiv näring till nageln. Regelbunden användning av olja stärker naglarna och förhindrar att de flisar sig.