På svenska In English 

Stödstrumpor för män - klass 1

Stödstrumpor för män klass 1 passar vid åderbråck, för dig som ofta blir svullen och trött om fötterna eller har venösa problem. Har du lindriga problem med svullna och trötta fötter räcker normalt mild kompression men vid exempelvis längre flygresor kan det vara bra att ha medelhård kompression.

Medelhård kompression är normalt 18-22 mmHg för våra stödstrumpor för män - men kan skilja sig något mellan tillverkare. Jobst for men stödstrumpor har exempelvis 15-20 mmhg.

Varför ska jag använda stödstrumpor med medelhård kompression (klass 1)?

Stödstrumpor klass 1 rekommenderas för de som ska åka på en längre flygresa och för dig som jobbar stillastående eller stillasittande.

Knästödstrumpor för män i klass 1 är bra att använda om du har problem med tunga och trötta ben. De är även bra om du har åderbråck på benen och vill förhindra utvecklingen av dessa och uppkomsten av nya. Stödstrumpor kan också ha en positiv effekt vid fysisk aktivitet.

Stödstrumpor klass 1 är idealiska vid lindriga cirkulationsproblem såsom åderbråck eller tunga ben, och för att förhindra svullnad och vätskeansamling i benen.