På svenska In English 

Tåspridare för dig som har problem med tårna

Det som en person tycker är en bra tåspridare behöver inte vara en bra tåspridare för någon annan. Det är viktigt att man väljer dels den hårdhet/mjukhet som man tycker är skön, dels att man väljer en tåspridare som möter de behov man har.

Vem behöver tåspridare?

Tåspridare behöver man när tårna skaver mot varandra och skapar obehag och kanske smärta. Normalt är annars att tänka på tåspridare som används av kvinnor (och kanske män) när man målar tånaglarna. Vi har även sådana tåspridare men våra tåspridare används främst av personer som lider av att tårna skaver mot varandra.

Tåspridare - en snabb genomgång på video

Här ser ni en snabb överblick av våra produkter. 

Tåspridare vid Hallux Valgus

Lider man av Hallux Valgus så vrids stortån innåt och knölen på sidan av foten skjuts utåt. Då kan det vara bra med tåspridare som även skyddar skavet som blir när fotknölen får ökad friktion mot skon. 

Du kan läsa mer om Hallux Valgus här: Hallux Valgus information

Tåspridare för hammartå

Hammartå innebär att mittentån drar ihop sig och stortån skaver, oftast mot skon på ovansidan men ibland även mot tårna bredvid. Vi har en platta som läggs under foten och sedan används ett band, fästat i plattan, för att fixera tårna i rätt ställning. Det är ett bra sätt att både skydda mot skav och samtidigt justera tårna och motverka utveckling av hammartå. 
Du kan läsa mer om hammartå här: Hammartå information och hjälpmedel

Tåspridare i Gel

Vi har mest tåspridare i gel eftersom det är ett mjukt och stötdämpande material. Dessutom är det inte allergiframkallande i den mening att folk utan tidigare allergier får problem. Nackdelen är att det är rätt så skört och därför blir produkterna förbrukningsprodukter som efter ett tag behöver bytas ut. Fördelen är såklart att de inte är speciellt dyra. 

Tåspridare för dig som lider av hammartå

Det finns tåspridare för hammartå som är tillverkade i annat material och som kan vara ett alternativ. Du gör bäst i att prova lite olika tåspridare för att hitta rätt modell som passar dig. Du kan självklart kontakta oss på mail info@butik21.com om du har några frågor.

Hallux Valgus och tåspridare

För dig som lider av Hallux Valgus är tåspridare ett väldigt bra hjälpmedel. Du får möjlighet att skapa separation mellan stortån och den långa tån där det ofta uppstår skav. För många som lider av Hallux Valgus är skav från fotknölen mot skon ett stort problem. Då fungerar en tåspridare med skydd för sidan av foten bäst. Kolla in vår produkt med artikelnummer 21014 - Hallux Valgus skydd och tåspridare

Skyddet behövs bara när du har skor på dig. Har du inte skor behövs bara tåspridare. På natten kan du använda en annan typ av tåspridare. Vi har en nattspjälk som försiktigt drar ut tån i syfte att räta ut tån.