På svenska In English 

Ta på dig dina stödstrumpor på rätt sätt

Om du inte är van vid att använda stödstrumpor kan det till en början vara svårt att ta på sig dem, speciellt om det är av längre modell med något högre kompression. Här är några tips och tricks för att få på sig strumporna på ett enkelt sätt som är mer behagligt för dig samt ökar strumpans hållbarhet och livslängd.

  • Du kan använda gummihandskar för att få ett bättre grepp om strumpan och för att minska risken att riva sönder dem. Det finns speciella handskar just för stödstrumpor, men vanliga rena och oanvända diskhandskar fungerar lika bra.
  • För in handen i stödstrumpan ända ner till foten. Rulla ner stödstrumpan över armen så att du lätt kan föra in tån. På detta sätt kan du omedelbart få strumpan rätt på foten, rulla sedan upp strumpan över benet.
  • När strumpan är på plats, dra lätt i strumpans tå för att få lite mer utrymme för tårna. Se också till att strumporna inte är vikta och att de sitter jämnt och utsträckt över hela benet. I annat fall kan stödstrumpan pressa för hårt vilket leder till obehag och är ohälsosamt för blodcirkulationen.

För knästrumpor kan du även använda produkten EasyRing som är ett lätt och användbart redskap för att få på sig stödstrumporna på ett enkelt och smidigt sätt. Det medföljer även en ”hjälp bag” till våra modeller med öppen tå vilken underlättar proceduren.